6/26/2018

Menu na 7 dni diety warzywno-owocowej dr Dąbrowskiej

zielony-koktajl-w-sloiku

Często pytacie o przykładowe menu, o taki gotowiec, żeby był pod ręką i żeby nie trzeba  było myśleć, co tu dziś ugotować. Wychodzę więc na przeciw Waszym oczekiwaniom i przedstawiam Wam menu z przepisami  na 7 dni diety warzywno-owocowej dr Dąbrowskiej. Mam nadzieję, że będzie Wam przydatne. Jest ono w miarę urozmaicone, ale jeśli jakieś dania bardziej przypadną Wam do gustu od innych, oczywiście możecie je jeść częściej.
Pamiętajmy też o wypijaniu codziennie co najmniej 2 litrów płynów, w tym wody, soków, ziołowych herbat czy naparów.




Menu na 7 dni diety warzywno-owocowej dr Dąbrowskiej

Dzień pierwszy
Śniadanie:
II śniadanie
Podwieczorek
Kolacja

Dzień drugi
Śniadanie:

II śniadanie:

Obiad:

Podwieczorek 
Kolacja


Dzień trzeci
Śniadanie:
II śniadanie:
  • kiszone rzodkiewki
  • sałatka: pomidory, cebula, liście szpinaku, surowy kalafior + sok z cytryny lub ocet jabłkowy, przyprawy, świeże zioła
Obiad:

Podwieczorek: 

Kolacja:


Dzień czwarty
Śniadanie:
  • szklanka letniej wody z sokiem z 1/2 cytryny
  • 1 szklanka zakwasu buraczanego podgrzanego do 40 stopni C.
  • Koktajl z zielonego ogórka, jabłka i imbiru
II śniadanie: 
Obiad:
Podwieczorek: 
Kolacja:

Dzień piąty
Śniadanie:
  • szklanka letniej wody z sokiem z 1/2 cytryny
  • sok z jarmużu, pietruszki i jabłka
  • sałatka z pomidorów, cebuli i miksu sałat+sok z cytryny lub ocet jabłkowy, przyprawy, świeże zioła
II śniadanie: 
Obiad:

Podwieczorek: 
Kolacja: 


Dzień szósty
Śniadanie:
II śniadanie: 

Obiad:
Podwieczorek:
Kolacja:


Dzień siódmy
Śniadanie:
II śniadanie: 
Obiad:
Podwieczorek:
Kolacja:

Print Friendly and PDF

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz