4/13/2018

Zupa krem z marchewki (dieta dr Dąbrowskiej)

pomaranczowa-zupa-w-misce

Podczas naszej diety z dr Dąbrowską ciągle szukałam nowych smaków i kulinarnych pomysłów. Dosyć często ratowaliśmy się różnego rodzaju zupami, przygotowanymi na bazie wegańskiego wywaru warzywnego. Tym razem jest to zupa krem z marchewki z orientalną nutką, czyli z imbirem i kuminem. Zupa jest pyszna i sycąca. Serdecznie Was zachęcam do jej przygotowania, na pewno będzie Wam smakować!

Na blogu znajdziecie też inne przepisy diety dr Dąbrowskiej:




Zupa krem z marchewki (dieta dr Dąbrowskiej)
Czas przygotowania: 20 minut
Składniki:

  • 1,5 litra wegańskiego wywaru warzywnego
  • 3 spore marchewki
  • 1 łyżeczka posiekanego świeżego imbiru
  • 1 łyżeczka czerwonej papryki
  • wędzona papryka do smaku
  • 1 łyżeczka kuminu
  • pieprz
  • sól
  • natka pietruszki do posypania


Wykonanie:
Marchewkę obieramy i kroimy w  drobną kostkę. Wywar wraz z warzywami wlewamy do garnka, dodajemy marchewkę i gotujemy, aż warzywo będzie miękkie. Dodajemy imbir i pozostałe przyprawy. Wszystko bardzo dokładnie blendujemy na jednolita masę. Zupę podajemy posypaną natką.


Print Friendly and PDF

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz