1/20/2015

Sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem


Sok ze świeżo wyciśniętej marchewki i jabłka z  dodatkiem soku z kiszonych buraków to ogromna bomba witaminowa, idealna na rozpoczęcie dnia lub jako napój na lunch czy drugie śniadanie. Sok z kiszonych buraków zawsze robię w większej ilości i część wykorzystuję do przygotowania czerwonego barszczu, a część piję z dodatkiem soku wyciśniętego z innych warzyw i owoców.





Sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem


Proporcje na dwie szklanki
Czas przygotowania: 10 minut

Składniki:


Wykonanie:
Jabłko bardzo dokładnie myjemy, kroimy na ćwiartki, usuwamy gniazda nasienne. Marchewki obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Marchewkę i jabłko wkładamy do sokowirówki i wyciskamy z nich sok. Do wyciśniętego soku dolewamy sok z kiszonych buraków, mieszamy, przelewamy do szklanek i od razu podajemy.


Print Friendly and PDF

4 komentarze: