1/11/2018

Sałatka z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem (dieta dr Ewy Dąbrowskiej)

kolorowa-salatka-w-bialej-misce

Jemy oczami prawda? Powiedzcie mi proszę, kto w takim razie oprze się tej kolorowej sałatce? Pewnie nikt 😍. A na dodatek jest bardzo łatwa i szybka w przygotowaniu. Przepis, który znajdziecie poniżej opiera się na diecie owocowo-warzywnej dr Ewy Dąbrowskiej. Natomiast jeśli nie jesteście w trakcie postu również przygotujcie po prostu Wasza sałatkę z dodatkiem szczypty cukru i  kilku łyżeczek oleju rzepakowego tłoczonego na zimno.
Obiecuję, że będzie pysznie i zdrowo 💗.
Zapraszam po przepis, a tutaj znajdziecie podstawowe zasady diety warzywno-owocowej.
Tutaj natomiast są informacje odnośnie tego co można jeść podczas diety.

Na blogu znajdziecie też przepisy na inne dania przygotowane zgodnie z zasadami diety dr.Dabrowskiej:

Zapraszam serdecznie.



Sałaka z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem (dieta dr Ewy Dąbrowskiej)

Czas przygotowania: 15 minut
Składniki:
  • 1/2 fioletowej średniej kapusty pekińskiej
  • 1 marchewka
  • 1 kwaśne jabłko
  • 2 spore kiszone ogórki
  • sól morska lub himalajska
  • pieprz
  • opcjonalnie sok z cytryny


Wykonanie:
Kapustę kroimy w cienkie paski, marchewkę i jabłko obieramy ze skórki i ścieramy na grubej tarce warzywnej. Ogórki również ścieramy na tarce, ale bez obierania. Składniki sałatki wrzucamy do miski i przyprawiamy. Jeśli ogórki są za mało kwaśne do sałatki dodajemy sok z  cytryny.


Print Friendly and PDF

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz