Nie ma nic lepszego niż surówka z młodej kapusty z koperkiem i odrobiną marchewki. Kto się ze mną nie zgodzi w tym temacie? Chyba nie znajdzie się taka osoba 😊. Podczas diety doktor Dąbrowskiej wcale nie musimy pozbywać się tej przyjemności i surówkę możemy przygotować zgodnie z zasadami diety warzywno-owocowej. Jest smacznie i zdrowo.
Zapraszam po przepis, a tutaj znajdziecie podstawowe zasady diety warzywno-owocowej.
Tutaj natomiast są informacje odnośnie tego co można jeść podczas diety.
- młoda kapusta z koperkiem
- chłodnik z buraków
- l
- zakwas z buraków
- sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem
- sok z kiszonych buraków
- zielony koktajl ze szpinakiem, ogórkiem i miętą
- zielony koktajl z kiwi i grejpfrutem
- zielony koktajl z grejpfrutem
Surówka z młodej kapusty z koperkiem (dieta dr Dąbrowskiej)
Czas przygotowania: 20 minutSkładniki:
- 1 główka kapusty
- 1 marchewka
- sok z cytryny
- sól himalajska
- czarny pieprz
- 3 łyżki posiekanego koperku
Wykonanie:
Z kapusty usuwamy głąb i drobno ją szatkujemy. Wrzucamy do sporej miski, solimy i ugniatamy tłuczkiem, wtedy kapusta zmięknie i puści sok. Marchewkę obieramy i ścieramy na grubej warzywnej tarce, dodajemy do kapusty. Wlewamy sok z cytryny, dodajemy pieprz, dodatkowo solimy, jeśli jest taka potrzeba. Wszystko dokładnie mieszamy i gotowe.


Brak komentarzy:
Publikowanie komentarza