Kiszenie i fermentacja z dr Ewą Dabrowską ® domowe sposoby

ksiazka-na-drewnianych-deskach
 

Właśnie na naszym rynku wydawniczym pojawiła się najnowsza książka autorstwa Beaty Anny Dąbrowskiej pod tytułem "Kiszenie i fermentacja z dr Ewą Dąbrowską®. Domowe sposoby". Bardzo mnie cieszy, że tym razem powstała pozycja, która opowiada o kiszeniu i fermentacji, bo to chyba najzdrowsza forma konserwowania i przetwarzania warzyw i owoców. Naturalny sposób polegający na fermentacji nie pozbawia produktów ich wartości odżywczych, a kiszone warzywa wspaniale smakują i idealnie uzupełniają nasza dietę.  

Przy okazji ta książka to idealne kompendium wiedzy niezbędne także przy diecie warzywno-owocowej dr Dąbrowskiej, a cześć przepisów możesz wykorzystać podczas trwania postu.

Na blogu znajdziesz podstawowe zasady diety warzywno-owocowej.

Tutaj natomiast są informacje odnośnie tego co można jeść podczas dietya także przykładowe menu na 7 dni diety warzywno-owocowejw którym podaję Ci gotowy  tygodniowy jadłospis.
 
 
Kiszenie i fermentacja z dr Ewą Dąbrowską

 

Kiszenie i fermentacja z dr Ewą Dąbrowską® domowe sposoby

Książka ta to kolejna pozycja, która idealnie łączy się z dietą warzywno-owocową dr Ewy Dąbrowskiej i poszerza naszą wiedzę na temat kiszonek i fermentacji,  czyli najzdrowszego sposobu na przetwarzanie żywności. Przy okazji autorzy książki odczarowują cały proces kiszenia, który w rzeczywistości nie jest wcale taki skomplikowany, a przynosi naszemu organizmowi mnóstwo korzyści.

Tym razem Beata Anna Dąbrowska, czyli autorka omawianej pozycji, zaprosiła do współpracy swoich przyjaciół, osoby, które są miłośnikami żywej kuchni, to znaczy potraw fermentowanych.


W książce znajdziesz oczywiście szereg przepisów, nie tylko na kiszone warzywa, ale także na fermentowane napoje, nabiał, zakwasy do zup, czy też na pieczywo na zakwasie. Poczytasz także o fermentacji od podstaw, o jej rodzajach i o tym jak przebiega cały ten proces. Znajdziesz też informacje o tym jak ważną rolę odgrywają kiszonki w naszej codziennej diecie i o dobroczynnych bakteriach, które się w nich znajdują.

Kiszenie i fermentacja z dr Ewą Dąbrowską

Autor

Beata Anna Dąbrowska

Współpraca

dr Ewa Dąbrowska

Barbara Piątkiewicz 

Magdalena Witkiewicz 

Mikołaj Bator

Marek Brunka

Wydawnictwo WAM  2021

250 stron




Komentarze

Prześlij komentarz

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *