Wegański rosół z makaronem z marchewki ( dieta dr Dąbrowskiej)

zupa-z-makronem-z-marchewki

Zupy odgrywają istotną rolę w trakcie stosowania diety dr Dąbrowskiej, szczególnie gdy mamy ochotę na coś gorącego. Ja z reguły robiłam gęste zupy kremy, które przygotowywałam na bazie wegańskiego wywaru warzywnego, ale czasami mieliśmy ochotę na coś innego i tak powstał wegański rosół z makaronem z marchewki. Jest idealny na rozgrzewkę i naprawdę doskonale smakuje.


Tutaj znajdziecie  podstawowe zasady diety warzywno-owocowej, a tutaj natomiast są informacje odnośnie tego co można jeść podczas diety.

Na blogu znajdziecie też inne przepisy diety dr Dąbrowskiej:



Wegański rosół z makaronem z marchewki ( dieta dr Dąbrowskiej)
Czas przygotowania: 30 minut
Składniki:


Wykonanie:
Wywar wlewamy do garnka.
Pory oczyszczamy, białą część kroimy w cienkie plasterki i wrzucamy do garnka. Zieloną część wkładamy do wywaru w całości, później po ugotowaniu ją usuniemy. Wszystko gotujemy przez 20 minut na niewielkim ogniu.
Marchewkę obieramy i przy pomocy spiralizera robimy makaron.  
Wywar przecedzamy przez sitko. Czysty rosół wlewamy do garnka, solimy i pieprzymy, wrzucamy do niego marchewkowy makaron i gotujemy przez 5 minut.
Podajemy z kilkoma krążkami ugotowanego pora i natką pietruszki.

Komentarze