Lody arbuzowe na patyku

różowe lody na patyku
Lody arbuzowe na patyku
 

Lody arbuzowe na patyku, to bardzo prosty przepis na pyszne domowe lody. Przygotujesz je w kilkanaście minut, a potem już pozostaje tylko oczekiwanie, aż się zamrożą. Wiem, wiem, to nie jest takie proste 😀 .

Do moich lodów dodałam 2 łyżki cukru pudru, bo arbuz, którego użyłam nie był bardzo słodki. Zaznaczam też, że w  domu nie lubimy bardzo słodkich deserów, więc ja cukru nigdy nie dodaje zbyt dużo. Jeśli wolisz, żeby Twoje lody były bardziej słodkie, po prostu spróbuj ich przez zamrożeniem i zdecyduj sama ile cukru musisz dodać.

Lody arbuzowe zrobiłam bez wykorzystania maszynki do lodów, bo wiem, ze nie każdy ją posiada, a chciałam, żeby przepis był dostępny dla wszystkich. Natomiast jeśli masz maszynkę, możesz je przygotować przy jej użyciu. Lody będą wtedy bardziej napowietrzone.


Lodowe przepisy na blogu

Znajdziesz tu również inne przepisy na pyszne domowe lody. Aby przejść do przepisu kliknij w link:


Więcej inspiracji na moim Instagramie

Po więcej przepisów i kulinarnych ciekawostek zapraszam Cię na mój profil na Instagramie → https://www.instagram.com/kulinarne_przygody_gatity/. Zaobserwuj moje konto i zostań na dłużej, będzie mi miło.

 


różowe lody na patyku na białym talerzu


Lody arbuzowe na patyku

Czas przygotowania:

Składniki:

  • 450 g arbuza
  • 200 g greckiego jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki kremówki 36%
  • ok. 2 łyżki cukru pudru


Wykonanie

  • Arbuza pokrój w plastry, a następnie wytnij ze środka miąższ. 
  • Miąższ pokrój w kostkę, wyjmij z niego pestki.
  • Arbuza wrzuć do miski i dokładnie zblenduj.
  • Dodaj jogurt grecki i kremówkę, wsyp cukier puder. Wszystko dokładnie wymieszaj.
  • Lody przelej do foremek.
  • Wstaw do zamrażarki na 5 godzin.


 

Komentarze