Lody jogurtowo-wiśniowe, tylko 4 składniki
Już lada moment przyjdzie sezon na świeże owoce, w związku z tym ja systematycznie czyszczę zamrażarkę z zeszłorocznych zapasów. Mam w moim ogródku kilka owocowych krzaczków i drzewek, więc co roku mrożę część moich zbiorów. Zostały mi jeszcze wiśnie i porzeczki, dlatego często pijemy kompoty, ale dziś dla odmiany będą lody.
Zapraszam na lody jogurtowo-wiśniowe, tylko 4 składniki i pyszny domowy deser gotowy. Bardzo lubię takie proste przepisy, mam nadzieję, że Ty też 💗. Ja lody robiłam w maszynce, ale podaję Ci również przepis na lody bez maszynki.
Na blogu są też inne przepisy na lody, z pewnością znajdziesz tu coś dla siebie:
- Lody jeżynowe
 - Lody truskawkowe - tylko 3 składniki
 - Jogurtowe lody agrestowe
 - Sorbet z ananasa i porzeczki
 - Sorbet ananasowy z bazylią bez cukru
 - Domowe lody jogurtowo-truskawkowe bez jajek
 - Truskawkowe lody na patyku bez maszynki
 - Lody waniliowe z solonym karmelem
 - Jogurtowe lody z borówką amerykańską
 - Jogurtowe lody z mango bez maszynki
 - Domowe lody borówkowe
 - Domowe lody bazyliowe
 
![]()  | 
| Lody jogurtowo-wiśniowe, tylko 4 składniki  | 
Lody jogurtowo-wiśniowe,  tylko 4 składniki
Czas przygotowania: 30 minut
- 400 g mrożonych wiśni
 - 7 czubatych łyżek cukru pudru
 - 400 g jogurtu naturalnego typu greckiego
 - 150 g śmietany kremówki 30%
 
Wykonanie
- Mrożone wiśnie dokładnie zblenduj.
 - Następnie dodaj jogurt i cukier puder, zblenduj.
 - Kremówkę ubij na sztywno, dodaj do masy owocowo-jogurtowej i delikatnie wymieszaj.
 - Na koniec przełóż do foremek na lody i włóż do zamrażarki na minimum 5 godzin.
 
Wykonanie w maszynce do lodów:
- Misę do lodów włóż do zamrażarki 24 godziny przed produkcją lodów.
 - Mrożone wiśnie dokładnie zblenduj.
 - Następnie dodaj jogurt i cukier puder, zblenduj.
 - Kremówkę ubij na sztywno, dodaj do masy owocowo-jogurtowej i delikatnie wymieszaj.
 - Gotową masę przelej do maszynki i kręć lody przez 30 minut. 
 - Na koniec przełóż lody do plastikowego pojemnika i włóż do zamrażarki. Pamiętaj, aby mrozić je przez minimum 5 godzin.
 




Komentarze
Prześlij komentarz