9/19/2018

Koktajl z marchewki, jabłka, grejpfruta i imbiru (dieta dr Dąbrowskiej)


Dziś zapraszam Was na kolejny przepis na koktajl, który można przygotować podczas diety warzywno-owocowej dr Dąbrowskiej. Jak już pisałam poprzednio, to bardzo fajny pomysł na zdrowe i sycące śniadanie. Po zakończonej diecie i na tak zwanym wychodzeniu, możemy dodać do niego także inne owoce, które podczas diety nie są dozwolone.
Zapraszam po przepis, a tutaj znajdziecie podstawowe zasady diety warzywno-owocowej.
Tutaj natomiast są informacje odnośnie tego co można jeść podczas diety.

Na blogu znajdziecie także inne przepisy na koktajle:





Koktajl z marchewki, jabłka, grejpfruta i imbiru (dieta dr Dąbrowskiej)
Czas przygotowania: 15 minut
Składniki:

  • 2 marchewki
  • 1 jabłko
  • 1/2 obranego grejpfruta
  • 1 cm kawałek świeżego imbiru
  • woda minerlana



Wykonanie:
Marchewki obieramy. Jabłko bardzo dokładnie myjemy, usuwamy z niego gniazdka nasienne. Imbir obieramy ze skórki skrobiąc go łyżeczką. Wszystkie składniki kroimy na mniejsze części, wrzucamy do blenedera, dodajemy około szklanki wody i bardzo dokładnie blendujemy.
Ja lubię gęste koktajle, ale jeśli wolicie rzadszy napój dolejcie do niego więcej wody.



Print Friendly and PDF

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz