Carpaccio z arbuza z fetą
![]() |
Carpaccio z arbuza z fetą |
Carpaccio z arbuza z fetą - pyszna letnia sałatka
Możliwe, że to połączenie wyda Ci się zaskakujące, no bo słodki arbuz i słona feta, chyba do siebie nie pasują...? Ja też na początku tak do tego podeszłam, ale jak spróbowałam, to okazało się, że to jest pyszny duet. Do tego trochę odświeżającej mięty i letnia sałatka gotowa. Jestem pewna, że Twoi stołownicy będą nią zachwyceni, koniecznie zaskocz ich tym wspaniałym smakiem.
Film z przepisem krok po kroku
Na moim Instagramie opublikowałam filmik z przepisem krok po kroku, jak zrobiłam to carpaccio z arbuza. Jeśli chcesz go obejrzeć kliknij w link:
Inne przepisy na letnie sałatki na blogu
Na moim blogu znajdziesz także inne pyszne przepisy na sałatki z dodatkiem owoców. Aby przejść do konkretnego, wybranego przez Ciebie przepisu, kliknij w któryś z linków poniżej:
- Pomidor z burratą i bazyliową oliwą
- Makaronowa letnia sałatka
- Burrata z karmelizowanymi truskawkami
- Sałatka z fasolką szparagowa i truskawkami
Więcej inspiracji na moim Instagramie
Po więcej przepisów, kulinarnych ciekawostek i nie tylko zapraszam Cię na mój profil na Instagramie → https://www.instagram.com/kulinarne_przygody_gatity/. Zaobserwuj moje konto i zostań ze mną na dłużej, będzie mi miło.
Carpaccio z arbuza z fetą
Czas przygotowania: 20 minut
Składniki:
- kawałek arbuza
- 75 g fety
- 1/2 małej czerwonej cebuli
- listki mięty
- czarny pieprz
- oliwa
- sok z cytryny
Wykonanie
- Arbuza wykrój ze skóry i potnij go przy pomocy obieraczki na cienkie paski.
- Ułóż na sitku, aby pozbyć się nadmiaru soku.
- Następnie ułóż paski na szerokim talerzu.
- Arbuza posyp pokruszoną fetą.
- Posyp cebulą pokrojoną w cienkie piórka.
- Oprósz świeżo zmielonym pieprzem.
- Teraz ułóż listki mięty.
- Skrop oliwą EV i sokiem z cytryny.
- Od razu podawaj.
![]() |
Carpaccio z arbuza z fetą |
Komentarze
Prześlij komentarz