Carpaccio z arbuza z fetą

plasterki czerwonego arbuza i białej fety na niebieskim talerzu
Carpaccio z arbuza z fetą
 

Carpaccio z arbuza z fetą - pyszna letnia sałatka

Możliwe, że to połączenie wyda Ci się zaskakujące, no bo słodki arbuz i słona feta, chyba do siebie nie pasują...? Ja też na początku tak do tego podeszłam, ale jak spróbowałam, to okazało się, że to jest pyszny duet. Do tego trochę odświeżającej mięty i letnia sałatka gotowa. Jestem pewna, że Twoi stołownicy będą nią zachwyceni, koniecznie zaskocz ich tym wspaniałym smakiem.


Film z przepisem krok po kroku

Na moim Instagramie opublikowałam filmik z przepisem krok po kroku, jak zrobiłam to carpaccio z  arbuza. Jeśli chcesz go obejrzeć kliknij w link:


Inne przepisy na letnie sałatki na blogu

Na moim blogu znajdziesz także inne pyszne przepisy na sałatki z dodatkiem owoców. Aby przejść do konkretnego, wybranego przez Ciebie przepisu, kliknij w któryś z linków poniżej:



Więcej inspiracji na moim Instagramie

Po więcej przepisów, kulinarnych ciekawostek i nie tylko zapraszam Cię na mój profil na Instagramie → https://www.instagram.com/kulinarne_przygody_gatity/. Zaobserwuj moje konto i zostań ze mną na dłużej, będzie mi miło.


czerwony arbuz w kawałach z biała pokruszoną fetą


Carpaccio z arbuza z fetą

Czas przygotowania: 20 minut

Składniki:

  • kawałek arbuza
  • 75 g fety
  • 1/2 małej czerwonej cebuli
  • listki mięty
  • czarny pieprz
  • oliwa 
  • sok z cytryny


Wykonanie

  • Arbuza wykrój ze skóry i potnij go przy pomocy obieraczki na cienkie paski.
  • Ułóż na sitku, aby pozbyć się nadmiaru soku.
  • Następnie ułóż paski na szerokim talerzu.
  • Arbuza posyp pokruszoną fetą.
  • Posyp cebulą pokrojoną w cienkie piórka.
  • Oprósz świeżo zmielonym pieprzem.
  • Teraz ułóż listki mięty.
  • Skrop oliwą EV i sokiem z cytryny.
  • Od razu podawaj.


plasterki czerwonego arbuza na niebeskim talerzu
Carpaccio z arbuza z fetą

Komentarze