Błyskawiczne paluchy z serem
Błyskawiczne paluchy z serem
Błyskawiczne paluchy z serem, to super przekąska, którą przygotujesz w ostatniej chwili przed imprezą. To prosty przepis, który każdemu się uda. Od razu możesz je przygotować z podwójnej porcji, bo znikają w oka mgnieniu. Koncentrat i żółty ser, to pyszny duet, który sprawdza się w każdej sytuacji.
Możesz je podać same, tak po prostu do chrupania lub w towarzystwie różnego rodzaju dipów lub sosów, w których będzie je można maczać. Będą też idealnie pasowały do past warzywnych lub rybnych.
Filmik krok po kroku
Filmik krok po kroku, jak przygotować te pyszne chrupiące serowe paluchy znajdziesz na moim Ig → https://www.instagram.com/p/C1cUsb2ocun/
Przepisy na inne przekąski na imprezę
Na blogu znajdziesz także inne pomysły na przekąski:
Więcej inspiracji na moim Instagramie
Po więcej przepisów i kulinarnych ciekawostek zapraszam Cię na mój profil na Instagramie → https://www.instagram.com/kulinarne_przygody_gatity/. Zaobserwuj moje konto i zostań ze mną na dłużej, będzie mi miło.
Błyskawiczne paluchy z serem
Czas przygotowania: 30 minut
Składniki:
- 1 opakowanie ciasta na pizzę
- 3-4 łyżki koncentratu pomidorowego
- 100 g żółtego sera
- czosnek w proszku
- sól
- pieprz
- 2 łyżki mleka
- czarnuszka do posypania
Wykonanie
- Płat ciasta rozwiń.
- Połowę ciasta posmaruj koncentratem.
- Oprósz solą, pieprzem i czosnkiem.
- Ser zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Posyp nim ciasto.
- Blat ciasta złóż na pół, delikatnie przyciśnij wałkiem, żeby ciasto się skleiło.
- Przy pomocy radełka wykrój paski o szerokości ok. 1,5 cm.
- Każdy pasek zwiń w spiralkę.
- Układaj paluchy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
- Posmaruj mlekiem, posyp czarnuszką.
- Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 15-20 minut, aż się przyrumienią.
Komentarze
Prześlij komentarz