Różowe jajka faszerowane awokado

jajka barwione na różowo na białym talerzu
Różowe jajka faszerowane awokado


Lubię kolor na stole i to nie tylko od święta. Wielkanoc to święto wiosny, więc też można na nim nieźle zaszaleć 😍. Tym razem mam dla Ciebie przepis na różowe jajka faszerowane awokado. Róż z zielenią fajnie się komponuje na talerzach, a poza tym jajko i awokado, to bardzo pyszny duet, który idealnie ze sobą współgra.

Różowe jajka warto przygotować sobie np. dzień wcześniej, wtedy następnego szykujesz tylko farsz. Natomiast możesz z nich przygotować również → różowe jajka z ziołowym serkiem. Na blogu jest także wpisFaszerowane jajka na kilka sposobów. Mam nadzieje, że znajdziesz tu coś dla siebie.

Po więcej kulinarnych inspiracji zapraszam na mojego FBhttps://www.facebook.com/KulinarnePrzygodyGatity



połówki jajek na twardo z zielonym kremem
 

 

Różowe jajka faszerowane awokado  

Czas przygotowania: 15 minut

Składniki:

  • 6 jajek ugotowanych na twardo barwionych na różowo → marynowane jajka
  • 1 dojrzałe awokado
  • 1 mały ząbek czosnku
  • 1/2 łyżeczki soku z cytryny 
  • 1/2 łyżeczki musztardy 
  • sól
  • pieprz

Wykonanie

  • Awokado obierz i przełóż do miski, rozgnieć widelcem. 
  • Czosnek przeciśnij przez praskę.
  • Jajka przekrój na pół, delikatnie wyjmij żółtka. Czosnek, żółtka, sok z cytryny, musztardę i przyprawy włóż do miski z awokado. Dokładnie zblenduj.
  • Następnie przełóż do plastikowego woreczka z okrągłą tyłką i wyciśnij farsz na białka.
  • Na koniec udekoruj natką i czarnym pieprzem.




Komentarze