Faszerowane jajka z fetą i oliwkami

jajka z żółtym farszem i zieloną oliwką
Faszerowane jajka z fetą i oliwkami

Dziś mam dla Ciebie jeszcze jedną "jajkową" wielkanocną inspirację. Jest ona troszkę nietypowa, jak dla świątecznej tradycji, ale ja czasami lubię zaszaleć i dać się ponieść kulinarnej fantazji.

Faszerowane jajka z fetą i oliwkami idealnie pasują do wielkanocnego menu. Są bardzo proste i szybkie do zrobienia, a do ich przygotowania potrzebujesz dodatkowo tylko fety i oliwek. Ja użyłam tych nadziewanych migdałami, ale mogą też być zwykłe, bez żadnego nadzienia. Jeśli chcesz, możesz wykorzystać także czarne oliwki.

Na blogu znajdziesz również inne smaczne przepisy na faszerowane jajka → Faszerowane jajka na kilka sposobów.

Po więcej kulinarnych inspiracji zapraszam Cię na mój profil na Instagramie, kliknij i zaobserwuj → https://www.instagram.com/kulinarne_przygody_gatity/



połowki jajek na twardo na białym talerzu



Faszerowane jajka z fetą i oliwkami

Czas przygotowania: 15 minut

Składniki:

  • 6 jajek ugotowanych na twardo
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 3 łyżki majonezu
  • 50 g fety
  • sól
  • kolorowy pieprz
  • zielone oliwki nadziewane migdałami


Wykonanie

  • Jajka przekrój na pół i wyjmij z nich żółtka. 
  • Żółtka utrzyj z musztardą, majonezem, pokruszoną fetą, solą i pieprzem. 
  • Masę przełóż do foliowego rękawa z szeroką tylką i wypełnij nią połówki jajek. 
  • W  każdą włóż oliwkę z migdałem. 
  • Oprósz kolorowym pieprzem.

 


Komentarze