Kaszanka z grilla z cebulą i jabłkiem

Kaszanka z grilla z cebulą i jabłkiem
 

Majówka czas start! Wiem, że wszyscy czekamy na nią z ogromną niecierpliwością, nie tylko dlatego, że jest kilka dni wolnych od pracy, ale również dlatego, że w końcu możemy zacząć sezon grillowy. To nasz ukochany "sport" narodowy, zaraz po piłce nożnej 😀.

Dziś poodrzucam Ci bardzo prosty sposób na kaszankę, zobacz jak fajnie można podkręcić jej smak dodając cebulę i jabłko. Oczywiście nie może też zabraknąć odrobiny majeranku. Kaszanka z grilla z cebulą i jabłkiem, to super odmiana dla tej klasycznej wersji.

Od 3 lat jestem szczęśliwą posiadaczką grilla gazowego i nie zamieniłabym go już na żaden inny. Często używam żeliwnej płyty i w ten sposób wyeliminowałam aluminiowe tacki i aluminiową folię, które nie są dobre dla naszego zdrowia. Warto się zaopatrzyć  w taką płytę, bo można jej używać też na grillach węglowych.

Na blogu znajdziesz inne grillowe inspiracje:

 

Po więcej kulinarnych inspiracji zapraszam Cię na mojego Instagrama → https://www.instagram.com/kulinarne_przygody_gatity/.

 

 

 

Kaszanka z grilla z cebulą i jabłkiem 

Czas przygotowania: 40 minut

Składniki:

  • 4 kaszanki
  • 1 cebula
  • 1 kwaśne jabłko
  • 3 łyżeczki majeranku 
  • sól
  • pieprz
  • olej

 

Wykonanie

  • Cebulę pokrój w piórka, a jabłka w plasterki. 
  • Wymieszaj w misce z majerankiem, solą i pieprzem oraz 1 łyżką oleju.
  • Na rozgrzanej płycie grilla ułóż kaszankę. Obok połóż jabłko z cebulą.
  • Grilluj na średnim ogniu przez ok. 15-20 minut, przekładając kaszankę na drugą stronę i mieszając jabłko z cebula, aż wszystko się przyrumieni.



Komentarze