7/08/2016

Jogurtowy koktajl z czarną porzeczką


Dziś rano zebrałam z krzaczka dojrzałe czarne porzeczki. Uwielbiam te owoce, mają taki wspaniały charakterystyczny smak i aromat. A poza tym posiadają ogromną ilość witaminy C i antyoksydantów. Moje porzeczki wrzuciłam do blendera, dodałam jogurt i złoty len, pyszne i zdrowe drugie śniadanie miałam gotowe !


Jogurtowy koktajl z czarną porzeczką
Czas przygotowania: 10 minut
Składniki:
  • 1 szklanka czarnej porzeczki
  • 1 szklanka naturalnego jogurtu
  • 2-3 łyżki cukru pudru
  • opcjonalnie 1 łyżeczka zmielonego złotego lnu lub siemienia lnianego

Wykonanie:
Z porzeczek odrywamy szypułki, owoce płuczemy. Wrzucamy je do blendera, wsypujemy cukier. Wszystko dokładnie blendujemy. Dodajemy jogurt i len, mieszamy.
Ilość cukru zależy od tego jak słodkie są porzeczki. I od tego jak słodki lubicie koktajl. Ja lubię lekko kwaskowy, więc ilość cukru w przepisie była wystarczająca.


Print Friendly and PDF

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz