4/02/2015

Faszerowane jajka z serkiem i pomidorami

jajka-z-farszem-na-srebrnej-tacy

Jeszcze rzutem na taśmę na blogu pojawia się ostatni przed Wielkanocą przepis na jajka. Na naszym świątecznym stole zawsze pojawiają się faszerowane jajka w różnych wersjach:  z ciecierzycą, z żółtym serem i pomidoramiz pastą krabową i z pastą łososiową. W tym roku pojawi się jeszcze farsz przygotowany na bazie śmietankowego serka i koncentratu pomidorowego.



Faszerowane jajka z serkiem i pomidorami

Czas przygotowania: 15 minut

Składniki:
  • 6 jajek ugotowanych na twardo
  • 4 łyżki serka śmietankowego
  • 4 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • 2-3 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz
  • rzeżucha


Wykonanie:
Jajka kroimy na pół, wyjmujemy żółtka i wkładamy do miski. Ucieramy je lub rozgniatamy widelcem z majonezem. Następnie dodajemy koncentrat, ser śmietankowy i przyprawy. Farsz przekładamy do rękawa cukierniczego z dużą tylką w kształcie gwiazdki lub do dekoratora i napełniamy nim połówki jajek. Jeśli nie mamy dekoratora farsz możemy po prostu wykładać łyżeczką. Na wierzchu układamy rzeżuchę.




Print Friendly and PDF

4 komentarze:

  1. Jajka jajkami (na pewno pyszne), ale kurki jakie cudne!

    OdpowiedzUsuń
  2. Pyszna propozycja, a jaki kubeczek kurkowy fajny:-) Agatko, życzę pogodnych, radosnych i smacznych Świąt Wielkiej Nocy!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Marzenko, dziękuję bardzo i Tobie też życzę smacznej i radosnej Wielkanocy :).

      Usuń