Faszerowane jajka z serkiem i pomidorami

jajka-z-farszem-na-srebrnej-tacy

Jeszcze rzutem na taśmę na blogu pojawia się ostatni przed Wielkanocą przepis na jajka. Na naszym świątecznym stole zawsze pojawiają się faszerowane jajka w różnych wersjach:  z ciecierzycą, z żółtym serem i pomidoramiz pastą krabową i z pastą łososiową. W tym roku pojawi się jeszcze farsz przygotowany na bazie śmietankowego serka i koncentratu pomidorowego.



Faszerowane jajka z serkiem i pomidorami

Czas przygotowania: 15 minut
Składniki:
  • 6 jajek ugotowanych na twardo
  • 4 łyżki serka śmietankowego
  • 4 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • 2-3 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz
  • rzeżucha


Wykonanie:
Jajka kroimy na pół, wyjmujemy żółtka i wkładamy do miski. Ucieramy je lub rozgniatamy widelcem z majonezem. Następnie dodajemy koncentrat, ser śmietankowy i przyprawy. Farsz przekładamy do rękawa cukierniczego z dużą tylką w kształcie gwiazdki lub do dekoratora i napełniamy nim połówki jajek. Jeśli nie mamy dekoratora farsz możemy po prostu wykładać łyżeczką. Na wierzchu układamy rzeżuchę.



Komentarze

  1. Jajka jajkami (na pewno pyszne), ale kurki jakie cudne!

    OdpowiedzUsuń
  2. Pyszna propozycja, a jaki kubeczek kurkowy fajny:-) Agatko, życzę pogodnych, radosnych i smacznych Świąt Wielkiej Nocy!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Marzenko, dziękuję bardzo i Tobie też życzę smacznej i radosnej Wielkanocy :).

      Usuń

Prześlij komentarz