6/30/2013

Sos feta


Dzisiaj kolejny sos do kolekcji, tym razem na bazie sera feta. Przepis pochodzi ze strony Lepszy smak, jednak troszeczkę go zmodyfikowałam. Sos ma fantastyczny smak, pasuje zarówno do dan  z grilla, jak i do warzyw.

Sos feta

Składniki:
1/2 szklanki jogurtu naturalnego
100 g fety
2 ząbki czosnku
2 łyżki oliwy z oliwek EV
sok z 1/2 cytryny
1 łyżka posiekanej bazylii

Wykonanie:
W blenderze miksujemy wszystkie składniki, oprócz bazylii, na gładką masę. Następnie dodajemy do sosu bazylię i mieszamy.

Print Friendly and PDF

3 komentarze:

  1. Mmmmm, znając mnie, gdybym miała taki sos, lałabym go do wszystkiego! Absolutnie mój typ!
    dariawkuchni.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zapewniam Cię ! Nadaje się do wszystkiego ! :D

      Usuń
  2. Już mi się podoba, uwielbiam takie smaki :D

    OdpowiedzUsuń