3/30/2013

Sos tatarski

bialy-sos-w-misce

W naszym domu nie wyobrażamy sobie żadnych świąt bez domowego sosu tatarskiego. Jego przygotowanie trwa tylko chwilkę i wystarczy pokroić trzy składniki. Taki sos przygotowany w domu jest rewelacyjny i idealnie pasuje do wszelakich pasztetów, wędlin, jajek czy też ryb. To pyszna alternatywa dla domowego chrzanu czy też domowej ćwikły.




Sos tatarski

Czas przygotowania: 20 minut
Składniki:

  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • 4-5 ogórków konserwowych
  • słoik marynowanych grzybków
  • 3-4 łyżki majonezu
  • 1 czubata łyżka naturalnego jogurtu greckiego
  • sól
  • pieprz

Wykonanie:

Jajka, ogórki i grzybki kroimy w  drobna kostkę. Dodajemy majonez, mieszamy i przyprawiamy. Przechowujemy w lodówce w zamkniętym słoiku.


 


Print Friendly and PDF

Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza