4/09/2017

Różowe jajka faszerowane

jajka-na-metalowym-talerzu-z-zielonymi-kielkami

Dziś zapraszam Was na kolejną odsłonę faszerowanych jajek, czyli dania, którego nie może zabraknąć na naszym świątecznym śniadaniu wielkanocnym. Różowe jajka faszerowane przygotowałam na bazie pieczonych buraków. Delikatny róż z elementami zielonych kiełków pięknie prezentuje się na stole. Oczywiście jajka nie będą tylko i wyłącznie świąteczną ozdobą, są też bardzo smaczne 😋. Natomiast jeśli nie przepadacie zbytnio za czosnkiem, pomińcie go w  swojej liście składników. Bez niego też będzie pysznie !

Zapraszam też po inne przepisy na jajka:


Różowe jajka faszerowane
Czas przygotowania: 15 minut
Składniki:

  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 1 upieczony burak
  • 1 mały ząbek czosnku
  • 2 łyżki pokrojonej w kostkę fety
  • 1 łyżka majonezu
  • pieprz
  • kiełki rzodkiewki


Wykonanie:
Czosnek przeciskamy przez praskę. Z jajek wyjmujemy żółtka, wkładamy je do miski, dorzucamy pokrojonego w kostkę buraka, fetę, majonez, sól i pieprz. Wszystko blendujemy na gładką masę. Wypełniamy nią połówki jajek. Jajka posypujemy kiełkami.


Print Friendly and PDF

2 komentarze: