3/18/2016

Jajka faszerowane z łososiem

jajka-faszerowane-widok-z-gory

Dziś na blogu kolejna propozycja na zbliżające się Święta Wielkanocne, pyszne i proste jajka faszerowane łososiem wędzonym. Do ich przygotowania możecie użyć łososia sałatkowego, jest nieco tańszy niż ten w płatach.




Jajka faszerowane z łososiem
Czas przygotowania: 20 minut
Składniki:
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 3 łyżki drobno posiekanego wędzonego łososia
  • 1-2 łyżki majonezu
  • sok 1/2 z cytryny
  • opcjonalnie sól do smaku
  • kawałki łososia do ozdoby
  • koperek
Wykonanie:
Jajka obieramy, kroimy na pół i delikatnie wyjmujemy z nich żółtka, wkładamy je do blendera. Dodajemy pokrojonego drobno łososia, sok z cytryny, majonez i dokładnie blendujemy. Gdyby łosoś był mało słony, farsz solimy i mieszamy. Gotowy farsz przekładamy do rękawa lub do szprycy y i wyciskamy go na polówki białek. Ozdabiamy kawałkami łososia i świeżym koperkiem.


Print Friendly and PDF

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz