3/19/2016

Jajka faszerowane z szynką

faszerowane-jajka-wielkanocne




Jajka faszerowane z szynką
Czas przygotowania: 15 minut
Składniki:
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 3 plastry szynki
  • 2 łyżki serka śmietankowego
  • łyżeczka musztardy dijon
  • pieprz czarny do smaku
  • sól morska
  • szczypiorek
  • plasterki rzodkiewki
  • kiełki rzodkiewki

 Wykonanie:
Jajka obieramy, kroimy na pół, wyjmujemy delikatnie żółtka. Wkładamy je do blendera, dodajemy szynkę pokrojoną w kostkę, serek śmietankowy, musztardę i przyprawy, Wszystko blendujemy. Gotowy farsz wykładamy na białka, ozdabiamy plasterkami rzodkiewki, szczypiorkiem i kiełkami.


Print Friendly and PDF

4 komentarze:

  1. Odpowiedzi
    1. Aniu, dziękuję za miłe słówko :-).

      Usuń
  2. Chyba wykorzystam ten przepis , akurat szukam inspiracji : Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Emuś, serdecznie polecam i smacznego :-)

      Usuń