3/21/2016

Jajka z anchois i kaparkami

faszerowane-jajka-widok-z-gory

Zapraszam na szybki przepis z wykorzystaniem jajek ugotowanych na twardo. W tym roku dołączy o do mojego świątecznego menu. Dla odmiany przygotowałam go bez majonezu, to będzie taka przeciwwaga do innych przepisów na faszerowane jajka, gdzie z reguły zawsze znajduje się łyżka tego sosu.


Jajka  z anchois i kaparami
Czas przygotowania: 15 minut
Składniki:

  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 16 filecików anchois
  • 16 kaparków
  • sól
  • pieprz
  • roszponka do przybrania

Wykonanie:
Jajka obieramy ze skorupek, kroimy na pół, na każdej połówce układamy po dwa zwinięte fileciki anchois, w środek każdego wkładamy po kaparku. Jajka pieprzymy i delikatnie solimy. Układamy na talerzy wyłożonym listkami roszponki.



Print Friendly and PDF

2 komentarze:

  1. anchois oraz kapary to jedno z bardziej genialnych połączeń kulinarnych, oczywiście to tylko moja opinia

    OdpowiedzUsuń