1/17/2017

Pasta łososiowa z kaparami

rybna-pasta-w-bialej-misce

Mój mąż rzadko zagląda do kuchni, ale jak już to zrobi, to potrafi wyczarować pyszności.  Uwielbia kapary i mógłby je dodawać do wszystkiego 😃. Dlatego tym razem to on przejął kulinarne stery i zrobił boska pastę. Panowie, noże w dłoń ! Pastę możemy wykorzystać do posmarowania chleba, krakersów czy też do własnoręcznie upieczonych chrupiących  serowych wytrawnych ciastek.

rozowa-pasta-na-drewnianej-desce


Pasta łososiowa z kaparami
Czas przygotowania: 15 minut
Składniki:
  • 200 g wędzonego łososia
  • 80 g mielonego serka z wiaderka
  • 100 g serka śmietankowego
  • 1,5 łyżki kaparów
  • kilka kropel tabasco
  • pieprz
  • opcjonalnie sól
  • 1 łyżka posiekanego koperku

Wykonanie:
W blenderze umieszczamy obydwa serki i łososia pokrojonego w kawałki, blendujemy. Pod koniec dodajemy pieprz i kapary,  miksujemy przez chwilę, kapary powinny zostać  w wyczuwalnych kawałkach. Na sam koniec dodajemy posiekany koperek, mieszamy.


Print Friendly and PDF

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz