7/13/2016

Surówka z czerwonej kapusty


Oto pyszna i zdrowa surówka z czerwonej kapusty. Jest bardzo prosta do przygotowania, idealnie będzie pasowała jako dodatek do każdego dania obiadowego. Najbardziej lubię ja przyrządzać gdy czerwona kapusta jest jeszcze młoda i delikatna. Koniecznie z  dużą ilością posiekanego koperki. Do czego i Was serdecznie zachęcam.


Surówka z czerwonej kapusty
Czas przygotowania: 30 minut
Składniki:
  • 1 główka młodej czerwonej kapusty
  • 1 czerwona cebula
  • 1 pęczek koperku
  • 1 łyżeczka cukru
  • sok z cytryny
  • olej rzepakowy
  • sól
  • pieprz

Wykonanie:
Kapustę drobno szatkujemy, posypujemy solą i odstawiamy na 20 minut, żeby zmiękła.
Cebule kroimy w  drobną kostkę, koperek siekamy. Wszystko mieszamy, wlewamy olej i sok z cytryny, dodajemy przyprawy wedle uznania. Ponownie mieszamy.


Print Friendly and PDF

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz