2/06/2016

Pasta z tuńczykiem i oliwkami



Na koniec Karnawału będzie jak znalazł: pasta z tuńczykiem i oliwkami. Doskonała do posmarowania krakersów, tostów, do małych kanapeczek. Idealna jako dip do maczania warzyw, dla tych co liczą kalorie. Można ją przygotować w kilka chwil, jeszcze zdążycie ją zrobić nas dzisiejszą ostatnią sobotę Karnawału.


Pasta z tuńczykiem i oliwkami
Czas przygotowania: 10 minut
Składniki:
  • 1 puszka tuńczyka w oleju
  • 1 opakowanie serka śmietankowego
  • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • kilka czarnych oliwek
  • sól
  • pieprz
  • listki natki pietruszki
  • pomidorki koktajlowe


Wykonanie:
Serek i tuńczyka przekładamy do miski, dodajemy koncentrat, rozdrabniamy widelcem i mieszamy. Oliwki kroimy na mniejsze kawałki, dodajemy do pasty, wszystko solimy i pieprzymy. Jeszcze raz mieszamy, posypujemy natką pietruszki, dekorujemy polówkami pomidorków i gotowe.


Print Friendly and PDF

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz