2/17/2016

Kasza manna na mleku z granatem i czerwoną pomarańczą


Dziś  zapraszam na kolejną odsłonę z  cyklu zdrowe śniadanie. Oto kasza manna na mleku z granatem i czerwona pomarańczą. Nasza stara poczciwa kasza manna w nieco innej wersji, bo z dodatkiem sezonowych owoców. Jeśli wolicie rzadszą kaszę, dodajcie do niej więcej mleka.
 Pysznie, zdrowo i kolorowo.




Kasza manna na mleku z granatem i czerwoną pomarańczą
Czas przygotowania: 80 minut
Składniki:
  • 2 szklanki mleka 2%
  • 5 łyżek kaszy manny
  • szczypta soli
  • 1 łyżka cukru
  • kilka plasterków czerwonej pomarańczy
  • ziarenka granatu
Wykonanie:
Mleko wlewamy do garnuszka o grubym dnie, wsypujemy kaszę i odstawiamy do namoczenia na 30-60 minut. Po tym czasie dodajemy sól, mleko podgrzewamy na małym ogniu, aby się nie przypaliło i gotujemy do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Na koniec dodajemy cukier i mieszamy. Przekładamy do miseczki, a na wierzchu układamy owoce.


Print Friendly and PDF

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz