5/21/2014

Klasyczna pasta jajeczna


Dziś na śniadanie polecam klasyczną i najprostszą pastę jajeczną, bez zbędnych dodatków tylko ze szczypiorkiem. Pastę lekko odchudziłam i majonez wymieszałam pół na pół  z jogurtem naturalnym. Mnie ta pasta zawsze kojarzy się z dzieciństwem, wakacjami i babciną kuchnią. Babcia smarowała mi pajdę chleba pastą jajeczną i można było lecieć z nią na podwórko :-). To były piękne czasy !



Klasyczna pasta jajeczna
Składniki:
  • 6 jajek ugotowanych na twardo
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki naturalnego jogurtu greckiego
  • 2 łyżeczki musztardy
  • posiekany szczypiorek
  • sól
  • pieprz


Wykonanie:
Jajka obieramy ze skorupek. Następnie drobno je siekamy. Ja pomagam sobie takim urządzeniem do krojenia jajek w plasterki, raz układam jajko w poprzek, potem wzdłuż i jeszcze raz w poprzek. Dodajemy pozostałe składniki pasty. Dokładnie mieszamy i gotowe !


Print Friendly and PDF

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz