4/12/2013

Kaczucha, czyli garnek rzymski


Kaczucha, czyli garnek rzymski


Wczoraj dostałam przesyłkę z Węgierskiego sklepu.  Postanowiłam powiększyć swoje doświadczenia kulinarne o pieczenie w rzymskim garnku. A poza tym idzie wiosna, więc pora odtłuścić co nieco nasze dania !
Trochę czytałam jaki garnek najlepiej wybrać, ale jak wiadomo ile osób tyle opinii :-))).
W końcu wybrałam taki z kaczuchą i z glazurowanym dołem.
Teraz pora na to, aby coś upichcić, na pierwszy ogień chyba pójdzie kurczak w  warzywach.
A Wy macie jakieś doświadczenia z garnkiem rzymskim ?
Podrzucicie jakieś fajne przepisy ?



Print Friendly and PDF

2 komentarze:

  1. no a ja się zastanawiałam co to za ustrojstwo a to gliniany garnek i w dodatku mam takowy na stanie :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Kochana, to bardzo fajne ustrojstwo ! Koniecznie bierz się do gotowania :-)

      Usuń