Morele - Gatita w Pytaniu na Śniadanie
Uwielbiam morele! Sierpień, to miesiąc, kiedy te nasze polskie dojrzewają i smakują najlepiej. Pysznie smakują na surowo, ale są też doskonałym dodatkiem do deserów, ciast, sałatek i mięs. To bardzo uniwersalny owoc, który można wykorzystywać w naszej kuchni na milion sposobów.
I właśnie te pyszne i zdrowe owoce były tematem naszej rozmowy w porannym programie Pytanie na Śniadanie.
Więcej inspiracji na moim Instagramie
Po więcej przepisów, kulinarnych ciekawostek i nie tylko zapraszam Cię na mój profil na Instagramie → https://www.instagram.com/kulinarne_przygody_gatity/. Zaobserwuj moje konto i zostań ze mną na dłużej, będzie mi miło.
Morele - Gatita w Pytaniu na Śniadanie
Specjalnie do tego odcinka programu przygotowałam trzy dania:
- sałatkę z morelami, burrata i dojrzewającą włoską szynką
- konfiturę morelową z tymiankiem i cytryną
- sernik na zimno z morelami
A jeśli chcesz się dowiedzieć dokładnie o czym jeszcze rozmawialiśmy w Pytaniu na Śniadanie zapraszam Cię do obejrzenia tego odcinka:
Komentarze
Prześlij komentarz