Sałatka z selerem konserwowym i kukurydzą

 

Na świąteczny stole nie może zabraknąć różnego rodzaju sałatek. Oczywiście królową jest klasyczna sałatka jarzynowa. U nas na Wielkanoc pojawia się też sałatka z kukurydzą i ananasem lub sałatka szwajcarska. Natomiast dziś mam kolejną propozycję, tym razem dla wielbicieli selera konserwowego.

W środku znajdziemy również żółty ser, a żeby sałatka nie była zbyt ciężka, majonez wymieszałam z jogurtem naturalnym. Do tego posiekana świeża natka i jest pysznie.

Mam nadzieję, że sałatka z selerem konserwowym i kukurydzą Tobie też przypadnie do gustu.

Po więcej kulinarnych inspiracji i codziennych relacji zapraszam Cię na mój profil na IG, kliknij i zaobserwuj → www.instagram.com/kulinarne_przygody_gatity/

 


Sałatka z selerem konserwowym i kukurydzą

 

Sałatka z selerem konserwowym i kukurydzą

Czas przygotowania: 15 minut

Składniki:

  • 1 słoik konserwowego selera
  • 1 puszka kukurydzy
  • 50 g żółtego sera
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki naturalnego gęstego jogurtu
  • sok z 1/2 cytryny
  • sól
  • czarny pieprz 
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki

 

Wykonanie

  • Seler i kukurydzę odcedź.
  • Ser pokój w kostkę. 
  • Przełóż do miski, następnie dodaj pozostałe składniki i dokładnie wymieszaj.
  • Na koniec posyp sałatkę posiekaną natką pietruszki.




Komentarze