Letnia tarta ze szpinakiem - przepis z filmem
Dziś gotujemy razem w kuchni Poltino! Serdecznie zapraszam Was na filmik, podczas, którego zobaczycie jak krok po kroku zrobić bardzo prostą i zarazem pyszną letnią tartę ze szpinakiem. Robi się ją bardzo szybko i z jej przygotowaniem poradzi sobie każdy, nawet ten mniej doświadczony domowy kucharz. Do jej przygotowania użyłam gotowego ciasta francuskiego, które zawsze mam w lodówce, a także mrożonego szpinaku. Kilka opakowań mrożonych warzyw mam zawsze w zamrażarce, to fajna opcja, gdy niespodziewanie wpadną do Ciebie goście lub gdy lodówka świeci pustkami. Zawsze można z nich wyczarować coś smacznego.
Letnia tarta ze szpinakiem
Czas przygotowania: 60 minut
Składniki:
- 1 opakowanie mrożonego szpinaku Poltino
- 2 szalotki
- 2 ząbki czosnku
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 400 ml śmietany 18%
- 2 duże jajka
- 1 kulka mozzarelli
- garść pomidorków koktajlowych
- sól
- pieprz
- 1 jajko do malowania ciasta
- ulubione świeże zioła do posypania
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgCUpvnVBIBRecE98T5PYq0mUdlcnZLhbnTU10S-S9aFGSZLJ5FB3xdfU2PTpAS9ttvO-t4j9efhA9Bp8ZF7NAzwS2NLe2ZlNWGRgawhxiN7a_FOX3nWfVKazT2TXssp4mDzlW8_dQmBmk/s640-rw/69236475_515314215882787_2780829429662744576_n.jpg)
Komentarze
Prześlij komentarz