Warsztaty QAFP w kiełbasianej odsłonie


Serdecznie zapraszam na relację w warsztatów kulinarnych zorganizowanych  w ramach kampanii "Gwarancja jakości QAFP". W trakcie warsztatów przygotowaliśmy trzy rodzaje domowych kiełbas. Parę słów o smakowitych warsztatach poniżej.




 Warsztaty QAFP  w kiełbasianej odsłonie


11 grudnia w ramach kampanii "Gwarancja jakości QAFP" w warszawskim studio kulinarnym Food Lab Studio odbyły się warsztaty dotyczące domowych sposobów przyrządzania kiełbasy. Wraz z innymi blogerami kuchennymi miałam ogromną przyjemność w nich uczestniczyć. I muszę przyznać, że z tematem warsztatów organizatorzy trafili w przysłowiową dziesiątkę tuż przez zbliżającymi się świętami.
Kiełbasy przygotowywaliśmy pod czujnym okiem szefa kuchni Sebastiana Konrackiego, warsztaty uroczo poprowadziła aktorka Kasia Cichopek, natomiast kolorytu całemu wydarzeniu nadał promotor wysokiej jakości żywienia Carlos Gonzalez Tejera.


Po krótkim w prowadzeniu na temat produktów QAFP, które poprowadziła Ambasadorka Systemu QAFP p. Jolanta Ciechomska i kilku ciekawostkach na temat kiełbas z różnych stron świata opowiedzianych przez Carlosa Gonzalez Tejera, mogliśmy przejść do tego co blogerzy kulinarni lubią najbardziej, czyli do gotowania. A gotowanie to zapowiadało się bardzo pysznie, ponieważ do przygotowania w trakcie warsztatów mieliśmy:
  • pieczoną kiełbasę z wędzonym boczkiem i cebulą i pieczywem z węglem jadalnym
  • parowaną kiełbasę wieprzową z dodatkiem złiół orientalnych i sosem sojowo sezamowym z sałatką z mango i ogórka
  • grillowaną kiełbasę wieprzową  dodatkiem wołowiny i trawy żubrowej z musem morelowym i zapiekaną gruszką z serem bryndza






Na czas warsztatów zostaliśmy podzieleni na grupy i pod okiem szefów kuchni dziarsko wzięliśmy się do pracy.



Po ponad dwóch godzinach wytężonej nauki i pracy na naszych talerzach zagościły bardzo smakowite małe dzieła sztuki.
Muszę przyznać, że podniebienia prawie wszystkich uczestników warsztatów podbiła kiełbasa, jak ją nazwaliśmy orientalna, z dodatkiem chili, słodkiej papryki, trawy cytrynowej, świeżego imbiru, galangalu, tajskiej bazylii i świeżej kolendry. Smakowała i pachniała wyśmienicie.








Jeszcze raz chciałam bardzo serdecznie podziękować organizatorom warsztatów za tak trafny wybór tematu  i oczywiście za zaproszenie. Atmosfera w trakcie ich trwania była super, kolorytu dodawał Carlos, który bawił nas swoimi dowcipami i opowiastkami kulinarnymi, natomiast szef kuchni Sebastian Konracki dzielił się z  nami swoją wiedzą praktyczną na temat gotowania.

Komentarze