2/17/2017

Pęczak z makaronem warzywnym z marchewki

kasza-z-marchewka-na-bialym-talerzu

Właśnie pojawiły się sklepach - rewelacyjne spaghetti z warzyw ! Makarony z warzyw to nowe innowacyjne produkty Fit & Easy i zarazem pierwsze tego typu produkty na polskim rynku, które stanowią doskonałą alternatywę dla ich tradycyjnych odpowiedników. Dzięki unikalnemu cięciu w długie nitki, potrawy zyskują atrakcyjny wygląd „włoskiego makaronu” oraz krótszy czas obróbki kulinarnej. Na razie możemy kupić makarony z marchewki i buraka. 
Warzywne spaghetti to idealny pomysł na obiad, lunch, kolację czy przekąskę. Wystarczy je ugotować na parze, zblanszować, przesmażyć na patelni lub po prostu chrupać na surowo. Tak naprawdę jest to produkt uniwersalny, do wykorzystania w prawie każdym daniu, oprócz deserów.
Dziś zapraszam moich czytelników na pęczak z makaronem warzywnym, czyli pyszne i zdrowe danie dla każdego. Może być samodzielnym posiłkiem, a jeśli dorzucimy do niego kawałek mięsa, to i mięsożercy będą zadowoleni 😄. Oczywiście możemy je przygotować z użyciem innej kaszy, która Wam akurat została z poprzedniego dnia lub ewentualnie ryżu.




Pęczak z makaronem warzywnym z marchewki 
Czas przygotowania: 15 minut
Składniki:
  • 1/2 opakowania spaghetti z marchewki Fit&Easy
  • 250 g brukselki 
  • 1 szalotka
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 szklanki ugotowanego pęczaku
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz
  • szczypta chili
  • sos sojowy opcjonalnie
  • natka pietruszki 



Wykonanie:
Szalotkę i czosnek obieramy i drobno kroimy. Przesmażamy przez chwilę na rozgrzanym tłuszczu na patelni. Brukselkę kroimy na pół, wrzucamy na patelnię, chwilę wszystko razem smażymy. Następnie dodajemy makaron z marchewki i pęczak. Wszystko przyprawiamy solą, chili i pieprzem, patelnię przykrywamy i smażymy przez 2-3 minuty. Podajemy posypane natką. Opcjonalnie dosmaczamy sosem sojowym.



Print Friendly and PDF

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz