10/06/2016

Szybki obiad, czyli warzywa na patelni


Jako kobieta pracująca uwielbiam dania pod hasłem na szybko, to znaczy: wpadasz do domu po całym dniu w pracy, jesteś głodna i chcesz przygotować coś dobrego do jedzenia w kilkanaście minut. Myślę, że moje pracujące czytelniczki mają tak samo. Wtedy z pomocą przychodzą nam mrożone warzywa. Dziś zapraszam na szybki obiad, czyli warzywa na patelni w duecie z kurczakiem.




Szybki obiad, czyli warzywa z patelni
Czas przygotowania: 15 minut
Składniki:
  • 1 duża pierś z kurczaka
  • 1 cebula
  • 1 opakowanie warzywa na patelnię Poltino
  • 2 łyżko sosu sojowego
  • sól
  • pieprz
  • gałązki rozmarynu
  • olej do smażenia


Wykonanie:
Kurczaka kroimy w grubą kostkę, dodajemy sos sojowy, mieszamy.
Cebulę kroimy w piórka i szklimy na patelni na rozgrzanym tłuszczu. Dodajemy mrożone warzywa, sól, pieprz i rozmaryn. Smażymy, aż warzywa będą miękkie.
W międzyczasie na drugiej patelni smażymy kurczaka. Gdy mięso będzie gotowe, dodajemy je do warzyw, mieszamy i od razu podajemy.


Print Friendly and PDF

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz