2/03/2016

Sałatka z kuskusem i granatem


Jutro tłusty czwartek, będziemy konsumować paczki i inne słodkości-pyszności. Dzisiaj więc, żeby uspokoić nieco nasze sumienie przed jutrzejszymi kalorycznymi szaleństwami, w kuchni u Gatity  lekka sałatka z kuskusem i granatem. Pyszna, pożywna i kolorowa.


Sałatka z kuskusem i granatem
Czas przygotowania: 40 minut
Składniki:
  • 1/2 szklanki kaszki kuskus
  • ok. 1 szklanki wrzątku
  • 1 łyżeczka pasty curry
  • 1 mała czerwona cebula
  • ziarenka z 1/2 granata
  • sok z 1/2 cytryny
  • 1 łyżka posiekanej natki
  • oliwa z oliwek EV
  • sól

Wykonanie:
Kaszkę wsypujemy do miski, we wrzątku rozpuszczamy pastę curry, zalewamy nim kaszkę, mieszamy i przykrywamy. Odstawiamy do wystygnięcia.
Cebulę obieramy i kroimy w cienkie piórka, wrzucamy do miski z kaszką, dodajemy ziarenka granatu, sok z cytryny, natkę, sól i oliwę. Wszystko dokładnie mieszamy.


Print Friendly and PDF

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz