środa, 13 stycznia 2016

Sałatka z selerem naciowym i surimi

Pin It

Oto kolejna propozycja na karnawałową imprezę. Sałatka z selerem naciowym i surimi z dodatkiem zielonego groszku, ale pamiętajcie, broń Boże konserwowego. Jest bardzo łatwa i szybka w przygotowaniu oraz pięknie prezentuje się na talerzu.


Sałatka z selerem naciowym i surimi
Czas przygotowania: 30 minut
Składniki:
  • 4 łodygi selera naciowego
  • 10 paluszków surimi
  • 200 g mrożonego groszku
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki gęstego naturalnego jogurtu
  • sok 1/2 cytryny
  • sól
  • pieprz

Wykonanie:
Groszek wsypujemy do miski, zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 15 minut.
Groszek odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Seler kroimy w cienkie plasterki.
Paluszki krabowe kroimy na małe kawałki, wkładamy do miski, dodajemy groszek, seler, majonez, jogurt, sok cytrynowy i przyprawy. Wszystko dokładnie mieszamy.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz