8/15/2015

Letni makaron z pesto i pomidorkami


Szybkie dania obiadowe w trakcie upalnego lata, to jest to co lubię najbardziej. Dziś więc zapraszam na letni makaron z pesto i pomidorkami koktajlowymi. Przyrządzicie go w dziesięć minut, dokładnie tyle, ile będzie trwało przygotowanie Waszego makaronu.


Letni makaron z pesto i pomidorkami
Czas przygotowania: 15 minut
Składniki:
  • 250 g dowolnego makaronu 
  • 3 łyżki pesto ( bazyliowego, z rukoli z bazylią)
  • kilkanaście pomidorków koktajlowych
  • 3 łyżki świeżo startego parmezanu
  • listki świeżej bazylii
  • oliwa z oliwek

Wykonanie:
Makaron gotujemy zgodnie z zaleceniem producenta.
Pomidorki i bazylię płuczemy. Pomidorki kroimy na pół, bazylię drobno kroimy. Do miski wkładamy pesto, dodajemy pomidorki, bazylię i starty ser. Wrzucamy gorący makaron, mieszamy i od razu podajemy. Gdyby makaron wydał się nam za suchy, skrapiamy go oliwą z oliwek.
 

Print Friendly and PDF

2 komentarze: