2/16/2014

Pasta twarożkowa z pstrągiem


 Oto kolejna propozycja na szybką i pyszną pastę rybną na bazie białego sera. Dzisiaj wykorzystałam wędzonego pstrąga, który jest bardzo delikatny i aromatyczny. Do tego tylko jajka na twardo i żadnych innych intensywnych dodatków, żeby nie zabić smaku ryby. Natomiast zamiast zwykłego białego sera, tym razem wykorzystałam mielony serek z wiaderka, taki jakiego używam do pieczenia sernika. Przy zakupie sera warto sprawdzić na opakowaniu czy jest to w 100% biały ser, bez żadnych niepotrzebnych wypełniaczy.



Pasta twarożkowa z pstrągiem

Składniki:
250 g  wędzonego pstrąga obranego z ości i skóry
250 g białego sera dwukrotnie zmielonego
2 jajka na twardo
sól
pieprz


Wykonanie:
Rozdrobnioną rybę mieszamy w misce z serkiem, jajka obieramy i kroimy w  drobną kostkę, a następnie dodajemy do pasty, przyprawiamy i dokładnie mieszamy.




Print Friendly and PDF

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz