7/01/2013

Lody jogurtowo-truskawkowe


Mąż sprezentował mi maszynkę do robienia lodów, więc sprzęt nie może się kurzyć ! Dziś na tapecie lody truskawkowe na jogurcie, z przepisu Plate of joy. Serdecznie polecam !

Lody jogurtowo-truskawkowe

Składniki:
  • 250 g truskawek
  • 10 łyżek cukru
  • 400 g jogurtu naturalnego typu greckiego
  • 150 g śmietany kremówki 30%

Wykonanie:
Truskawki myjemy i obieramy, wkładamy do miski, zasypujemy cukrem i blendujemy. Następnie dodajemy  do nich jogurt i mieszamy.
W osobnym pojemniku ubijamy  kremówkę na sztywno, i później dodajemy ją do masy truskawkowo-jogurtowej. Delikatnie mieszamy i przelewamy do maszynki do lodów, która była uprzednio odpowiednio zmrożona.
Dalej postępujemy zgodnie ze wskazówkami producenta maszynki.



Print Friendly and PDF

3 komentarze:

  1. Muszę je mieć! Podziel się, proszę!
    dariawkuchni.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Daria, niestety... już zeżarte :-)))))

      Usuń