6/22/2013

Sos jogurtowo-ziołowy


Zrobiłam przegląd ziół w ogródku i w kilka chwil powstał aromatyczny i delikatny sos do warzyw i  mięs. Dzisiaj  podałam go razem z ugotowanymi na parze warzywami: młodymi ziemniaczkami, kalafiorem i fasolką szparagową.

Sos jogurtowo-ziołowy

Składniki:
1 opakowanie jogurtu typu greckiego 340 g
1 ząbek czosnku
2 łyżki oliwy EV
sok z jednej cytryny
listki świeżej mięty
świeży tymianek cytrynowy
szczypiorek
koperek
sól, pieprz

Wykonanie:
Zioła siekamy, dodałam mniej więcej po jednej łyżce każdego rodzaju ziół. Czosnek wyciskamy przez praskę, mieszamy wszystkie składniki sosu.


Print Friendly and PDF

3 komentarze:

  1. Nie wiem, czemu zdjęcie było widać dopiero za drugim razem.
    Początkowo nie było widać pierwszego. Zapisałam drugi raz i dopiero wyszły dwa.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Czasami są problemy z połączeniem. Cieszę się, że już wszystko wyświetla się poprawnie :-).

      Usuń