6/21/2013

Mrożony jogurt truskawkowy


Przepis wypatrzony na blogu Crispy Biscuits. Wymarzony sposób na schłodzenie się w te upalne dni. Przepis nie wymaga dużo pracy, a efekt końcowy boski ! 

Mrożony jogurt truskawkowy

Składniki na 2 porcje
200 g truskawek
180 g jogurtu naturalnego
60 g śmietanki 30%,
2 łyżki cukru

Wykonanie:
Wszystkie składniki blendujemy na jednolitą masę. 
Następnie przelewamy do pojemnika, przykrywamy i wkładamy do zamrażarki. Po półtorej godzinie miksujemy. Powtarzamy tę czynność po kolejnych 2 godzinach. Mrozimy kolejne półtorej godziny. Miksowanie jogurtu ma zapobiec powstawaniu kryształków lodu.
Jogurt podajemy z pokrojonymi truskawkami.





Truskawkowy zawrót głowy 2013Desery z truskawkami

Print Friendly and PDF

4 komentarze: