Jajka faszerowane marynowanymi grzybami

jajka na twardo z pokrojonymi grzybami
Jajka faszerowane marynowanymi grzybami


Przepisów na faszerowane jajka jest całe mnóstwo. Jajka na twardo to taki fajny produkt, który daje w kuchni bardzo dużo możliwości. Tak naprawdę, to ogranicza nas tylko nasza kulinarna wyobraźnia, a ona uaktywnia się szczególnie tuż przed świętami Wielkiej Nocy.

Tym razem mam dla Ciebie bardzo prosty przepis, czyli jajka faszerowane marynowanymi grzybami. To bardzo fajny pomysł na świąteczny stół i nie tylko. Jego przygotowanie zajmie CI dosłownie kilka chwil. Jeśli wolisz, aby były bardziej fit, zamiast majonezu dodaj gesty jogurt.

Na blogu znajdziesz też inne przepisy na faszerowane jajka → Faszerowane jajka na kilka sposobów.

Po więcej kulinarnych inspiracji zapraszam Cię także na mój profil na Ig, kliknij i zaobserwuj → https://www.instagram.com/kulinarne_przygody_gatity/



połówki jajke na twardo zfarszem na białym talerzu

Jajka faszerowane marynowanymi grzybami

Czas przygotowania: 15 minut

Składniki:

  • 6 jajek ugotowanych na twardo
  • słoiczek marynowanych maślaków
  • 1/2 małego zielonego ogórka
  • majonez
  • sól
  • kolorowy pieprz
  • kiełki rzodkiewki do ozdoby 

Wykonanie

  • Jajka obierz i przekrój na pół.
  • Grzyby odcedź z marynaty, pokrój je w drobną kostkę. 
  • Ogórka również pokrój w drobną kostkę. 
  • Warzywa posól, popieprz i wymieszaj w miseczce.
  • Jajka ułóż na talerzu, na każdej polówce połóż wawrzyny farsz, kleks majonezu i oprósz kolorowym pieprzem. 
  • Na koniec wszystko ozdób kiełkami.

 


Komentarze