Zdrowo na talerzu - wyjazdowe warsztaty z Mój Ulubiony i Fit&Easy


To był cudowny dzień nad wodą ! Firmy Fit & Easy i Mój Ulubiony połączyły siły i zabrały nas w przepiękne okoliczności przyroda na warsztaty kulinarne i nie tylko na warsztaty 😍. Na miejscu czekała nas jeszcze  super niespodzianka !
Zapraszam na krótka relację z tego co się działo w ten piękny czerwcowy słoneczny dzień.





Zdrowo na talerzu - wyjazdowe warsztaty z Mój Ulubiony i Fit&Easy
11 czerwca na zaproszenie marek Fit & Easy i Mój Ulubiony, wraz z grupą blogerów kulinarnych wybraliśmy się pod Warszawę nad Zalew Zegrzyński, aby pogotować wspólnie  z Rafałem Zarębą, szefem kuchni otwartej na wiosnę restauracji Warszawski Sznyt. Na miejscu czekała nas niespodzianka, okazało się bowiem, że oprócz gotowania będziemy też pływać łódkami. Przyodziani w eleganckie letnie kapelusze - prezent od Funduszu Promocji Mleka - prezentowaliśmy się  cudnie i od razu udzieliła się nam wakacyjna atmosfera.





W trakcie warsztatów przygotowaliśmy wspólnie - bazując oczywiście na przepysznym, wyprodukowanym tylko z naturalnych składników serku Mój Ulubiony i produktach Fit&Easy, czyli między innymi: szpinaku, jarmużu, miksach sałat, warzywnych spaghetti - pyszne dania. Przepisy były oczywiście autorstwa Rafała Zaręby.
  • Kopytka z wędzonego na sianie łąkowym Mojego Ulubionego podawane z liśćmi młodego szpinaku (Fit&Easy) oraz kindziukiem i karmelizowanym słonecznikiem
  • Grillowany dorsz z pianką wasabi (Mój Ulubiony+ Śmietanka 36%) na rokitnikowej marchewce (Spaghetti z marchewki) z kurkami
  • Hamburger z jagnięciną dosmaczoną siekanym jarmużem (Fit&Easy), z musem (Mój Ulubiony + Śmietanka 36%) miętowo-pistacjowym
  • Grasica cielęca w orzechowej emulsji (Mój Ulubiony + Maślanka) na kaszotto jęczmiennym z roszponką (Fit&Easy)
  • Chłodnik koktajlowy (Mój Ulubiony + Śmietana 18% + Kefir Wieluński) z burakiem (Fit&Easy – Koktajl RED), selerem naciowym, marchwią oraz karmelizowanymi orzechami włoskimi z pumperniklem
  • Miodowy sernik (Mój Ulubiony + Śmietanka 30%) z topinamburu w koszyczku z buraka (Spaghetti Fit&Easy)

















W trakcie gotowania organizatorzy zapewnili nam przerwę na relaks na wodzie. Pogoda tego dnia nam dopisała, więc w trakcie pływania po Zalewie można się było położyć na łódce i złapać trochę słońca !
To był bardzo udany dzień: cudownie wakacyjny, bardzo smaczny i spędzony w przemiłym towarzystwie 😊.
We wpisie wykorzystałam zdjęcia Asi Matyjek.



Komentarze

  1. Dokładnie, podstawą jest aby było zdrowo na talerzu - to jest bardzo ważne, szczególnie w dzisiejszych czasach!

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz