Sałatka jarzynowa w letnim wydaniu
Dziś na blogu gości klasyczna sałatka jarzynowa, tym razem jednak zrobiłam ją w wersji nieco lżejszej, bo za oknem straszny upał, więc ciężki majonez wydał mi się tu zbędny. Jest idealna gdy nie mamy czasu, aby stać długo przy kuchni. Jej przygotowanie zajmie nam parę chwil, gdy wykorzystamy do niej zamrożone warzywa, które gotują się kilka minut. Do tego świeży koperek i pyszna sałatka jarzynowa w letnim wydaniu gotowa 😍😋.
Sałatka jarzynowa w letnim wydaniu
Czas przygotowania: 20 minut
Składniki:
- 1 opakowanie sałatki jarzynowej Poltino
- 1 szalotka
- 2 łyżki posiekanego koperku
- 1/2 łyżeczki musztardy
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- sok 1/2 cytryny
- sól
- pieprz
Wykonanie
Zamrożoną sałatkę wrzucamy do garnuszka z niewielką ilością wody. Gotujemy przez 5 minut. Odcedzamy na sitku, odstawiamy do przestygnięcia. Szalotkę obieramy i drobno siekamy.
Ugotowane warzywa wrzucamy do miski, dodajemy szalotkę, posiekany koperek, musztardę, oliwę, sok i przyprawy. Wszystko dokładnie mieszamy.
Komentarze
Prześlij komentarz