Roladki z bakłażana z kozim serkiem

grillowany-baklazan-z-feta

Roladki z bakłażana z kozim serkiem to idealna lekka przekąska lub lunch. To także doskonała propozycja na imprezę czy też grilla. Szybko się ją przygotowuje i spokojnie można ją zrobić parę godzin wcześniej i przechować  w lodówce. Jeśli  nie lubicie koziego serka, do przygotowania roladek możecie wykorzystać fetę lub zwykły serek śmietankowy.




Roladki z bakłażana z kozim serkiem

Czas przygotowania: 40 minut

Składniki:
  • 1 duży bakłażan
  • 1 opakowanie koziego serka
  • pomidorki koktajlowe
  • rukola
  • oliwa z oliwek EV
  • ocet balsamiczny
  • sól morska
  • świeżo zmielony pieprz


Wykonanie:
Bakłażana kroimy na cieniutkie plasterki. Smarujemy je oliwą  z obydwu stron i grillujemy na patelni grillowej.  Odkładamy do przestudzenia. 
Pomidorki kroimy na pół, serek w plasterki. Każdy plasterek bakłażana solimy i pieprzymy, układamy na nim listki rukoli, połówki pomidorków i kawałek serka. Zwijamy ciasno w roladki i układamy na talerzu.
Przed podaniem delikatnie kropimy oliwą i octem balsamicznym.


Komentarze

Prześlij komentarz