Zielony koktajl z kiwi i selerem naciowym


Dziś na blogu pojawia się wpis zainspirowany książką, o której już wcześniej pisałam na blogu tutaj. "Kuchnia fit" to najnowsza pozycja Konrada Gacy, propagatora zdrowej i lekkiej kuchni.
Na blogu znajdziecie również inne koktajle czy soki ze świeżych owoców i warzyw: sok z kiszonych burakówkoktajl ananasowo-gruszkowo-jabłkowyświeży sok jabłkowo-marchewkowy z mandarynką i mango
Gdy za oknem szaro i buro, ożywmy naszą kuchnię i dietę kolorami i witaminami.




Zielony koktajl z kiwi i selerem naciowym

Czas przygotowania: 10 minut
Proporcje na 2 szklanki

Składniki:
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 2 owoce kiwi
  • kawałek zielonego ogórka (ok. 25 cm)
  • 1 szklanka wody mineralnej

Wykonanie:
Kiwi i ogórka dokładnie myjemy, a następnie obieramy ze skórki. Kroimy w kostkę. Seler naciowy kroimy w plasterki. Wszystkie warzywa wkładamy do blendera, dolewamy wodę i bardzo dokładnie blendujemy.
Podajemy od razu, ewentualnie przechowujemy prze kilka godzin w lodówce w zamkniętym pojemniku.


Komentarze

Prześlij komentarz