Sałatka: szparagi, szpinak i mozzarella


Szybka, pyszna i niskokaloryczna sałatka z sezonowych warzyw ! 

Sałatka: szparagi, szpinak i mozzarella

Składniki:
1 pęczek zielonych szparagów
3 garści szpinaku sałatkowego
1 kulka mozzarelli
2 pomidory
chili w płatkach
sól, pieprz
oliwa  z oliwek
ocet balsamico

Wykonanie:
Szparagom odłamujemy końcówki i gotujemy na parze przez 15 minut. Szpinak porządnie opłukać, odciąć końcówki i rozłożyć listki na talerzu. Ułożyć na nie ugotowane szparagi, następnie pokrojoną w plastry mozzarellę i pomidory.
W moździerzu rozgnieść płatki chili, dodać sól, pieprz, oliwę i ocet. Dokładnie wymieszać. Gotowym sosem polać sałatkę.

Komentarze

Prześlij komentarz