12/03/2016

Spaghetti ze smażonymi pomidorami i krewetkami

makaron-z-krewetkami-w-garnku

Przy sobocie polecam taki szybki przepis na danie z makaronem w roli głównej. Oto spaghetti ze smażonymi pomidorami i krewetkami. Oczywiście do przygotowani tego dania możecie wykorzystać zwykłe krewetki, a nie grillowane. Wystarczy, żeby były ugotowane. Można je kupić zamrożone i zostawić do odmrożenia. Do spaghetti polecam kieliszek schłodzonego białego wytrawnego wina. Będzie pysznie !

spaghetti-widok-z-gory

Spaghetti ze smażonymi pomidorami i krewetkami
Czas przygotowania: 25 minut
Składniki:
  • 300 g grillowanych krewetek
  • 6 podłużnych pomidorów
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka posiekanej natki
  • oliwa z oliwek
  • 1 opakowanie makaronu spaghetti
  • sól morska
  • czarny mielony pieprz

Wykonanie:
Pomidory nacinamy, parzymy i zdejmujemy z nich skórkę. Kroimy w grubą kostkę. Czosnek drobno siekamy, przesmażamy na oliwie, dodajemy pomidory, natkę i przyprawy. Krewetki obieramy, kroimy na 3-4 części, również wrzucamy na patelnię. Chwilę wszystko razem przesmażamy, tak aby smaki dobrze się połączyły.
W międzyczasie gotujemy makaron zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Ugotowany makaron dodajemy do krewetek, skrapiamy oliwą, mieszamy i od razu podajemy.


Print Friendly and PDF

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz